tiistai 1. maaliskuuta 2016

Mattoja tulee kuin sieniä sateella.

Kun kerroin Teille viimeksi että iski päähänpinttymä saada virkata matto (löytyy TÄSTÄ), niin se päähänpinttymä tosiaan iski sitten ihan kunnolla. Ei suinkaan jäänyt tuohon kuusikulmioon, vaan.... 

 ... kuusikulmion jälkeen syntyi turkoosi matto kylppäriin. Sen jälkeen syntyi punainen matto ystävän keittiöön. Ja koska ei tietenkään kahta ilman kolmatta; musta matto syntyi meidän omaan keittiöön.

Turkoosi kylppärin matto syntyi ihan vaan siitä ideasta että kaipasin sinne kevättä kohden mentäessä jotain raikasta ja pirtsakkaa. Siellä oli aiemmin kaupasta ostettu mustavalkoinen pilvimatto, mutta jotenkin tuntui nyt siltä että väri voisi raikastaa sopivasti. Halkaisijaltaan tämä on aika tarkalleen 60cm, ja siihen riitti kilon verran Hooked -kierrätystrikookudetta.


Siitä tuli mielestäni oikein söpö! Kaverikseen se sai vaaleanpunaisen käsipyyhkeen, joten nyt kylppäriä koristaa kivat karkkivärit kun on muuten värimaailmaltaan niin kovin mustavalkoinen.

Tämä ystäväni keittiöön tekemäni matto on oikeasti hieman kuvan punaista kirkkaampi, sellainen oikein pirtsakka punainen. Joitakin vuosia sitten olen virkannut hänelle vaaleanruskean maton, mutta nyt ehdotin varovasti josko voisin tehdä uuden kun nämä virkkaustaidotkin ovat jollain tasolla hieman karttuneet tässä vuosien myötä ;) Väriksi hän itse valitsi tuon punaisen, ja se kieltämättä näyttääkin hänen keittiössään tosi kivalta. Myös tähän riitti kilon kartio Hookedia. Hyvin kuitenkin huomaa kuinka eri määrä kudetta voi sisältyä kiloon - tämä matto on tismalleen samalla ohjeella tehty kuin tuo kylppärin turkoosi matto, mutta tämän halkaisija on liki 10cm enemmän! Eli melkein 70cm.


No sitten tämä meidän oman keittiön matto. Se onkin kyllä tosi kiva!

 


Tämä on halkaisijaltaan sitten puolestaan jo 80cm. Tähän en käyttänytkään trikookudetta, vaan meidän paikallisesta ihanasta Lentävästä Lapasesta kävin hakemassa Esteri -ontelokudetta. Tämä Esteri on 100% polyesteria, joten ajattelin sen sopivan keittiön matoksi paremmin kuin hyvin. Se on helppo heittää pyykkikoneeseen ja asteeksi käy jopa 60º. Sen lisäksi se kuivuu tosi nopeasti eikä kutistu, koska on tosiaan tuota polyesteriä. Liukashan tämä on lattialla, etenkin kun meillä on tällaiset ällöttävät muovimatot jotka ovat jostakin kivikaudelta. Mutta ratkaisu tähänkin pulmaan on olemassa - ei nimittäin tarvitse isoakaan palaa mattojen alle tarkoitettua liukuestettä (esim Ikeasta), sen avulla matto pysyy lattialla kuin tauti!

Minulla on kyllä tällä hetkellä melkoinen sisustuskuume. Mitähän kivaa tänne kotiin keksisi seuraavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti