keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kuusikulmio.

Yhtenä iltana iski päähänpinttymä että pitää saada virkata. Ja minulla kun se päähänpinttymä iskee niin se ei useinkaan katso aikaa eikä paikkaa. Harmikseni löysin vielä saman illan aikana lankasäkistäni kilon kerän harmaata trikookudetta, sekä jämämäärän mustaa kudetta. Illalla kahdeksalta kun tämä loistava idea syntyi, niin puoliltaöin virkkasin viimeiset kiinteät silmukat. No okei, ehti tuohon neljään tuntiin sisältyä myös paniikinomainen Virkkuri -kirjan etsintäoperaatio.


 

Paniikki hellitti kun Virkkuri löytyi, ja tuosta ykkösVirkkurista siis muistelin löytäneeni joskus kivan maton mallin. No siellähän se tallessa oli edelleen, ja perinteisen pyöreän maton sijaan lähdin tekemään kuusikulmaista mattoa.

 

 

Siitä tuli kiva! Sain kulutettua mustan jämäkuteen pois nurkista lojumasta, ja koko kilon järkäle harmaatakin kudetta upposi mattoon. Se on halkaisijaltaan kulmasta kulmaan mitattuna noin 75cm. Koukuttelin menemään kympin koukulla. Ihan kivaa vaihtelua, nimittäin tämä uusi päähänpistoni syrjäytti nyt tässä samaisella paikalla vaikuttaneen keväällä virkkaamani valkoisen pitsimaton. Sille minun pitäisi nyt löytää joku uusi käyttötarkoitus... Nimittäin ei auttanut kostutukset eivätkä kunnon pesutkaan tuon kupruilun poistamiseksi - matossa on selvästi liikaa pylväitä muutamilla kierroksilla. Se häiritsee minua niin vietävästi, että nyt käyn kuumeista kamppailua sen suhteen viskaanko maton kokonaan menemään vai yritänkö elvyttää sen purkamalla ja tekemällä uudestaan. Huokaus.

Tosin äsken tuossa imuroidessani iski kyllä sopivasti silmään tuo keittiökin, joka kaipaisi pientä piristystä virkatun maton muodossa. Olisikohan se ehkä seuraava virkkausprojekti? Niin, ja kylppäriinkin jonkunsortin piristysruiske olisi aika kiva...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti