keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Pikavinkki pikkupuuhaan.

Välillä on niitä tilanteita kun saa päähänsä jotakin joka pitää päästä toteuttamaan heti. Minulla tällainen tilanne osui eteeni taannoin kun ostimme kotiimme 'talvikukan'. Minusta kauneinta ikinä on huurteiset puut, joten en voinut vastustaa huurteiseksi verhoiltua kukkaa. Ruukku tuotti kuitenkin päänvaivaa - tarpeeksi pientä ei ollut kotosalla valmiina, eikä kukkakaupastakaan oikein löytynyt mieleistäni. Anoppini heitti ajatuksen ilmoille; "tee itse". Ja minähän tein.


 

Välittömästi kotiin päästyäni kaivoin jämälankalaatikkoani ja löysin jonkun hyvinkin epämääräisen kerän mustaa Kaisla -lankaa. Koska kyseessä oli jämäkerä enkä todella muistanut miksi olen aikoinaan tuota lankaa ostanut, päätin sen sopivan paremmin kuin hyvin ruukunsuojusprojektiini.

 

Virkkaaminen kävi helposti. Ensin tein ihan tavalliseen tapaan pyöreän pohjan, ja samalla mallasin sopivaa kokoa kokoajan tuon huurrekukan ruskean ruukun pohjaan. Sitten lähdin nostamaan reunoja, ja edelleen ahkerasti sovittelin kukkaa virkkaamaani rukkuun. Tärkeää on pitää huoli että ruukusta ei tule liian tiukka, mutta ei myöskään liian löysä, jolloin se ei pysy kivasti muodossaan.Ja mitään sen ihmeellisempäähän tämä ei vaatinut. Sopiva pohja ja riittävästi korkeutta - tadaa! Tällainen ruukunsuojus ei toki sovi sellaisille kukille joita tulee ahkerasti kastella, mutta tämä kukka on kuulemma sellainen joka ei kaipaa kastelua lainkaan. Virkattu ruukku sopii siis tästä syystä hyvin! Sen lisäksi se miellyttää omaa silmääni ja mikä parasta - se on omin käsin tehty. :) Aikaakaan ei kuulu kuin muutama hassu tunti, ja siihenkin sisältyy muutama käynti jääkaapilla ja pikainen Facebookfeedin selaus. ;)

 
Ps. Pakko livauttaa tähän myös yksi ihana huurrekuva näiltä pakkaspäiviltä, jotka saivat Kymijoen höyryämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti