tiistai 19. tammikuuta 2016

Huopatossut.

Mainitsin edellisessä kirjoituksessani yllätykseksi tehdyistä huopatossuista. Ajattelin että sujautan tämän ilmi sitten jossakin sopivassa välissä, mutta oikeastaan voisin tarjoilla sen jo nyt. Tarina alkaa siitä, että töissä muutama nainen tuli huolissaan kertomaan minulle erään työkaverimme murehtineen puhkikuluneita kotitossujaan. Ne olivat kuulemma huovutetut, eikä mistään ole löytynyt moisia tilalle. Kyselivät siinä kertomuksensa lomassa varovasti että osaisinko auttaa uusien tossujen tekemisessä.

 

Pähkähullunahan lupauduin heti että juu, minä teen. Koskaan en ollut aiemmin huopatossuja tehnyt, eikä tuo pesukoneessa huovuttaminen muutenkaan ollut kovin tuttu juttu. Yhteen väliin olin kyllä saippua- ja neulahuovutuksesta tosi innoissani ja teinkin niitä töitä paljon, mutta tämä neulottava huopalanka oli uusi tuttavuus.


 

Reippaasti painelin läheiseen markettiin ja tartuin Novitan huopuvaan Joki -lankaan. Suuntaa-antavaksi ohjeeksi valitsin tämän.


 

Neuloin reippaat 30cm pitkät tossut, jotka vuorasin ennen pesukonekyytiä vielä pakastepusseilla ja kuplamuovilla. Viimeistään tässä vaiheessa tossut saivat osakseen sekä minulta että muilta talossa olleilta todella oudoksuvia katseita. Jokainen taatusti mietti mielessään että joopajoo, taas yksi arvaamaton projekti lisää... 


 

Mutta KYLLÄ! Niistä tuli ihan oikeasti oikeanlaiset huopatossut! Ne vaativat kyllä kaksi kyytiä pesukoneessa, mutta seuraavalla kerralla olen senkin suhteen rohkeampi ja laitan ne kerralla kuumempaan kylpyyn. Monesta paikasta olen myös jälkeenpäin lukenut että tuo muovipussikuplamuovirumba olisi turha, tossut eivät todennäköisesti ilman niitäkään huovu yhteen koneessa. Aion seuraavaksi olla siis myös niin rohkea, että en muovita niitä ainakaan ihan kokonaan.

Oikein harmittaa kun en äänitallenteeksi saanut sitä hetkeä kun työkaverini nämä löysi työpöydältään. Siinä onnenkyyneleet virtasivat. :) Ja vakoiluni oli tuottanut tulosta - nämä olivat juuri oikean kokoiset, ja vieläpä kuulemma täysin saman väriset kuin edelliset puhkikuluneet tossut! Jes!

Ja nyt on tietenkin jo uudet tossut puikoilla. Eikö se ole vähintäänkin fiksua, että aloittaa jo tällatavalla ajoissa nuo ensijoulun joululahjat? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti