perjantai 18. joulukuuta 2015

Vielä ehtii tehdä pukinkonttiin!

En tiedä voiko koskaan olla liikaa sellaisia nopeita 'do-it-yourself'' -ideoita. Tällaiselle käsillään tekevälle ihmiselle ne ovat ainakin usein viimehetken pelastus, ja se tuli todistetuksi taas eilen illalla.
Kello oli puoli yhdeksän kun puoliskoni paketoi kummipoikansa lahjaa. Tuossa hetkessä tajusin, että pojallahan on kaksi siskoakin - ja kuinka epäreilua se onkaan jos vain pojalle on paketti! Omasta lapsuudestani ainakin muistan sen että tasapuolisuus ja melkolailla sama määrä paketteja kaikille oli tae sopuisalle aattoillalle.

No, äkkiä jouluiseen paperipussiin muutama Kinderpukki ja....

 

... rusettiponnari! Tämä oli siihenhätään nopeinta mitä keksin tehdä, ja vieläpä jotain sellaista jota saattaa ihan tosissan kehdata käyttääkin.


 

Ohjehan tähän on ihan simppeli;

► valitse lanka ja siihen sopiva virkkuukoukku
► tee (langasta ja koukusta riippuen) esim. 9kjs
(itselläni oli melko paksu lanka ja koukku, ohuempi olisi parempi. Mutta tähänhätään kun mustaa tarvittiin niin ohuempana ei nyt löytynyt... Minulla siis aloituksessa tuo 9kjs).
► aloita edestakaisin tasona virkaten ja virkkaa kunnes Sinulla on mielestäsi riittävän pitkä "kaistale"
► jätä lopuksi pitkä lanka, jolla saa ommeltua sekä aloitus- että lopetuspäät yhteen
► nyt Sinulla on "rengas", jonka keskikohtaan aloitat pyörittämään käyttämääsi lankaa saadaksesi renkaan rusetin muotoon
► kieputa aikasi, kunnes sujautat väliin ponnarin
► lopuksi solmit kieputtelulangat ja TADAA, valmista tuli!

Aikaa tämä viel noin 15min per rusetti.

 

Ei siis suinkaan mitään rakettitiedettä, ja huomattavasti parempia ohjeita (kuvat apuna!) löytyy varmasti yhdestä jos toisesta blogista kun vähän googlettelee. :)

1 kommentti:

  1. Moi! Sinulle olisi Liebster Award -haaste blogissani: http://ivylilycrafts.blogspot.fi/2015/12/christmas-tag-liebster-award.html

    Hauskaa joulun odotusta!

    VastaaPoista