keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Käytännöllistä kääreistä.

Jotenkin tuntuu pöljältä alkaa paljastelemaan näitä joulupaketteja näin joulun jälkeen, mutta menköön. Onneksi nämä kaikki lahjat ovat tosiaan sopivia sovellettavia lahjoja esimerkiksi ystävänpäivään, synttärilahjaksi, äidille äitienpäivänä... Lähes kaikkeen juhlaan!

Aloitettakoon nyt kuitenkin tämä joulupakettien paljastelu tällä yhdellä ehdottomista suosiskeistani; itsetehdyillä patalapuilla! Minun mielestäni aikuisetkin voivat ehdottomasti vaihtaa lahjoja keskenään, mutta iän karttuessa myös lahjojen tarpeellisuusnäkökulma olisi hyödyllistä (ainakin osittain;) ottaa huomioon. Eli siis ei turhia patsaita kirjahyllyn reunoille tai hätäisesti aattoaamuna kaupan alennushyllystä poimittuja tonttukuvioisia kahvimukeja.

Toivon että nämä virkkaamani patalaput eivät aiheuta tällaista "turhakereaktiota" niissä ihmisissä joille nämä paketeista paljastuivat.

 

Tein siis kolme samanmallista hyrrää ja yhden keittiöprinsessan.

 

Ohjeet kaikkiin patalappuihin löysin mainiosta Patalappuja ála carte -kirjasta, jonka olen joskus vuosia takaperin ostanut joulupukin tuomalla lahjakortilla. Ymmärtääkseni tätä kirjaa on lähes mahdoton enää mistään saada,vaikka kovin monin virkkaaja sen itselleen haluaisikin.

 

Näitä on äärettömän kiva tehdä, ja riski jäädä koukkuun on melkoinen! Näitä tuppaa tulemaan toinen toisensa perään taukoamatta, eikä malta irrottautua muihin projekteihin enää ollenkaan.

 

Värimaailman yritin valita aina saajan mukaan - joko sen mukaan minkä tiedän sopivan saajan keittiöön, tai minkä näen muutoin vain hänen luonteelleen sopivaksi. Tiedän että toinen tykkää hillitystä ja yksinkertaisesta, toinen puolestaan on räväkkä ja rakastaa värjeä.


 

Paketoinnin hoidin myös kotikutoisesti; tein jokaiseen patalappuun etiketin. Olenkin tainnut joskus mainita että RAKASTAN leimoja ja leimaamista (voisin tökkiä niitä kaikkialle!), joten ratkaisin kauniin etiketin salaisuuden leimasimilla.


Tulin siihen tulokseen että joskus yksinkertainen on kaunista. Eivätpä nämä juuri muuta ympärilleen tarvinneetkaan.


 

Toki etiketit eivät yksinään riittäneet, vaan sujautin patalaput vielä muiden pienten ylläreiden kera joulupusseihin ja toimitin perille. Toivottavasti ilahduttivat. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti