torstai 14. toukokuuta 2015

Lennä, lennä leppäkerttu.

Olemme töissä laulelleet tuota kyseistä leppislaulua nyt kevään mittaan jo satoja ja satoja kertoja. Nuo leppäkertut tuntuvat jotenkin kiehtovan lapsia, ja siitäpä minä sain taas idean yhteen (varsin helposti toteutettavaan) korvisprojektiin. Pakko oli tarttua heti tuumasta toimeen, kun halusin korvikset itselleni käyttöön heti seuraavaksi aamuksi ;)


 

Välineet tähän melko nopeaan mutta ennenkaikkea helppoon keväthommaan löytyi minulta kotoa. Käytin siinä kolmea askartelumaalia (valkoinen, punainen, musta), ohutta pensseliä, muutamaa kynsienkoristeluun tarkoitettua dottingtoolia sekä Suomalaisen alesta jo aikoja sitten ostamiani puunappeja. Niin vaan tärähti tajuntaan idea, että nehän ovat täydellistä materiaalia juuri tähän hommaan!

 

Varsinaisesta maalausvaiheesta en ehtinyt ottaa kuvaa, koska aina kerroksen kuivumista odotellessani tein yhtä jos toista. Perusideana kuitenkin se, että ensin maalasin puunapit punaisella maalilla sekä alta että päältä. Sitten tein ohuella siveltimellä mustan 'pääosan' ja viivan, ja dottingtoolilla pilkut. Niin, ja valkoisella maalilla ja dottingtoolilla pistelin myös pohjat silmiin. Niiden kuivuttua vielä pienet mustat pisteet valkoisten keskelle, ja leppis on syntynyt!

Koska ajattelin näitä ennenkaikkea korviskäyttöön (mutta haluan kokeilla myös sormusversiota), halusin lakata nämä jotta kestävät varmasti käyttöä. En millään pensselillä ja purkkilakalla uskaltanut lähteä leikkimään etteivät vaan mene värit keskenään sekottumaan, mutta keksin kaivaa spraylakan kaapinpohjalta esiin.Lakkasin leppikset vain päällispuolelta. Kun lakka oli kuivunut, liimasin korvistapit kerttujen masupuolelle.

 

Ja sellaiset ne nyt on! Omasta mielestäni tosi kivat, mutta töissä lasten mielestä maailman hienoimmat. Nyt niitä odotellaan olevaksi korvissani joka päivä! Vaikka olen tehnyt viimepäivien aikana kasan muitakin kivoja korviksia. Vinkkaan ne seuraavaksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti