lauantai 25. huhtikuuta 2015

Virkattu matto.

Sain tässä taannoin vahingossa inspiraation tällaiseen suurempaan käsityöhön, kun poikettiin tuolla puoliskon äidin pienellä kaupalla. Siellä on tätänykyä valikoimissa myös ihania lankoja, joita en tietenkään voinut ohittaa...

Tulin napanneeksi hetken mielijohteesta itselleni kilon verran Hookedia, eli kierrätystrikookudetta.

 

Väriksi ehdin jo tuolla hyllyllä haaveilla jotakin vaaleaa harmaata, mutta valitettavasti se oli myyty loppuun. Vaihtoehdot olivat musta ja valkoinen, joista pitkän harkinnan jälkeen päädyin valkoiseen.

Päätin siis Hookedit nähdessäni tehdä maton. Virkata ihanan pyöreän maton, joita olen virkannut jo aikaisemmin kahdelle ystävällenikin (löytyy tästä). En ollut ihan varma mistä se kodistamme oman paikkansa löytäisi, mutta sormet vain yksinkertaisesti syyhysivät päästä tekemään.


 

Matkaan mahtui monta mutkaa. Yritin virkata mattoa netistä etsimieni ohjeiden mukaan, mutta syystä tai toisesta siitä ei tullut mitään. Purin työn ainakin viisi kertaa. Lopulta päätin luoda ohjeen omasta päästäni, jolloin säästyin purkamiselta kun pystyin ihan luvan kanssa sooloilemaan niin paljon kuin mieli teki.
Seuraava mutka oli se, ettei yksi kerä Hookedia riittänyt mieleiseni maton kokoiseen suoritukseen. Jouduin siis hakemaan vielä toisen vastaavan mötikän, eikä siitäkään loppupeleissä paljon jäänyt yli. Eli tämä matto söi lankaa siis muutaman kilon. Voin kertoa, että oli viimeisillä kerroksilla jo aika painava käsiteltävä :)


 

Paikkansakin se löysi kuin löysikin lopulta. Ehkä enemmän on tuossa näön ja tekemisen ilon vuoksi, ei niinkään lämmittämässä jalkojen alla. Ja vähänhän tuo vielä kupruileekin, kun laiskana viimeistelijänä heitin maton suoraan lattialle. Olen kyllä suunnitellut sen kostututsta ja pingottamista, mutta kaikki aikanaan ;) 


Ps. Ihanaa kun aurinko paistaa! Kuvaaminenkin on taas mukavampaa. Nuo tämän tekstin kuvat ovat niin harmaita, kun koko viikon vaan myrskysi. Plääh! Onneksi pian pyörähtää toukokuu käyntiin, ja voi ihan luvan kanssa alkaa haaveilla aurinkoisesta ja lämpimästä keväästä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti