sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Ovea koristamssa.

 

Olen ihastunut viimeaikoina kovin näihin erilaisiin luonnonmateriaaleihin. Haluaisin käyttää sitä reilusti enemmän myös sisustuksessa, mutta ikuisuusongelmani on, että pienen kämpän valmista sisustusta on niin kovin vaikea lähteä radikaalisti muuttamaan. Tuntuu luontevammalta pistää huonekalut vaihtoon esimerkiksi joskus sitten, kun vaihtaa asuntoa. Sitä odotellessa...

Sillä aikaa olen kuitenkin koittanut käyttää tätä luonnonmateriaaliviehätystäni muissa pienemmissä projekteissa. Viimeisimpänä niistä tämä ovikoriste.

Minulla oli hyllyssä jo hetken aikaa valmiina tällainen kaunis oksanpätkä, juuri sopivasti harmaantunut. Etsin siihen sopivaa rekvisiittaa, mutta en oikein keksinyt mikä olisi mieleinen. Sitten törmäsin askartelukaupassa tähän harmaavarpuseen, ja päätin kokeilla miltä se näyttäisi. Linnussa oli kiinni metallilankainen "piikki", jonka kuitenkin katkaisin. Ajattelin ensin kiertää linnun sen avulla kiinni oksaan, mutta koska en halunnut mitään ylimääräistä härpäkettä peittämään rautalankalenkkiä, päädyin katkaisemaan piikin ja taiteilemaan liiman kanssa.


Kun onnistuneesti sain linnun kyyhöttämään oksalle, kiinnitin muutamalla pyöräytyksellä juuttinarua kepin molempiin päihin. Rusetin laitoin näköä antamaan vielä tuonne ylös narujen kiinnittymiskohtaan.
 

Siinä se harmaavarpunen (?) nyt ovessa keikkuu. Kivan yksinkertainen, syksyinen ja luonnonläheinen. Vaikka en lainkaan pidä linnuista, tätä sietää kuitenkin aina kotiin lennähtäessä katsella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti