sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Puurosäkki.

Lupasin kotijuttua, ja tässä sitä tulee. Näistä tuli lähdettyä liikkeelle! Tämä herätti töissä hieman hilpeyttä, kun kiirehdin roskakatokselle keittäjäemännän perään varjelemaan ettei vaan puurosäkit joudu paperinkeräykseen. Koko työyhteisöni ihmetteli mihin minä tarvitsen kahta rumaa pahvin väristä puurosäkkiä, mutta minullapa oli visio mielessäni. Ja siitähän en suostunut luopumaan.


Lähdin liikkeelle siitä, että roikotin puurosäkkiä parvekkeelta ja yritin saada viimeisetkin hiutaleet karistettua pussinpohjalta. Vaikka säkit olivat ulkopuolelta aika rumia, sisäpuoli oli se joka vetosi minuun. Niinpä päätin että siitä tulee ulkokuori, ja se tietenkin vaati kääntämistä.


Tuon pussin kääntämisen nurinpäin tein oikein varovasti, etten vaan repäise aarrettani. Onneksi säkki on tietenkin aika vahvaa tekoa, kun pitää normaalisti sisällään 10kg kaura-/ruishiutaleita.Kun sain ensimmäisen säkin käännettyä, sulloin tuon toisen sinne sisälle oikeinpäin. Näin ollen sain sekä sisä- että ulkopuolelle tuon yksivärisen kauniin pinnan. Tässä vaiheessa projektia tajusin että noissa säkeissä oli pieni sävyero (toinen oli vaaleampaa, toinen tummempaa), mutta toisaalta oikein hyvä että olin ehtinyt tuon kääntämisen jo ennen tätä huomiota tehdä. Muutoin miettisin varmaan vieläkin, kumpi sävy nyt on parempi päällispuolelle... Päälle päätyi siis nyt tuo vaaleampi säkki ja tummempi pilkistää sisältä, kuten kuvasta näkyy.Sitten pistin vain pussinsuuta rullalle niin, että sain tukevan yläreunan kannattelemaan koko säkkiä. Ja nurkkaan nököttämään. Mutta mitä sinne säkkiin meni?


No sinne meni tietenkin lankoja! Koska syksyn saapuessa neuloosi on taas iskenyt, pitää olla langatkin hyvin hollilla. Sen lisäksi tämä miellyttää silmääni ihan todenteolla. Tämä on tällainen tee-se-itse -versio ihanista Uashmama-pusseista (<-- klik klik)!


Kyllä muuten vaan näyttää kivalta, päivästä toiseen. Työkaveritkin alkoivat varailla emännältä jo seuraavia tyhjeneviä puurosäkkejä, kun näkivät mitä minä näistä sain aikaan. Sitä ennen minulle on kuitenkin varattu vielä seuraavat kaksi pussia, kun ei ihan kaikki langat vielä tuonne mahtuneet ;)

1 kommentti: