torstai 18. syyskuuta 2014

Herkkupurkki.

Harvoin löytyy täydellisen mallisia lasipurkkeja! Aina niissä kohotuksia tai syvennyksiä, sellaisia tasasivuisia ja tylsiä suoria löytyy harvemmin. Nyt kuitenkin tärppäsi, ja hankaluuksista huolimatta se oli pakko saada käyttöön.


Kyseessähän oli tietenkin Ikea puolukkahillopurkki! On muuten hyvää puolukkahilloa, vaikka onkin niin keinotekoisen makuista ettei tosikaan. Silti ihan täydellistä sekä Ikea omien lihapulla-annosten kanssa, että kotitekoisten.

Tästä purkista tuo etikettien irroittaminen ei tosiaan sitten käynytkään ihan vaan liottelemalla ja tiskailemalla. Sen jälkeen kun olin tuhonnut oikean käteni kynnet kokonaan repimällä etikettiä tulikuuman veden alla irti, päätin luovuttaa. Etiketistä jäi niin järkyttävä liimapinta purkkiin, etten saanut sitä irti millään. Tässä vaiheessa tuo toinen puolisko riensi avuksi, ja ilmoitti ottavansa purkin mukaan työpaikalleen ja vilauttavansa sille vähän vahvempia tököttejä. Näin ollen nyt, muutama päivä epidosin ja purkin työpaikkavierailun jälkeen tilanne on tämä;

 


Siinä se nököttää putsattuna ja täytettynä. Käytin tuollaista kontaktimuovin kaltaista mustaa muovia tuohon etikettiteippaukseen, ja kirjoitin tekstin siihen jo aiemmissa postauksissani hehkuttamalla valkoisella permanent -kynällä. Ihme on kuitenkin tapahtunut ja tuo mainitsemani toinen puolisko itse ehdotti, että tuon teippietiketin sijaan voisimme hommata sitä sellaista muovia, johon voi liidulla kirjoitella tekstejä! Hyvä idea, ja vielä sellaisen suusta joka harvoin näihin askartelujuttuihin puuttuu. Suunnittelin heti tutkivani mistä sitä saa, ja mihin hintaan. Muistaakseni Suomalainen Kirjakauppa sitä ainakin alkusyksyn uutuutena mainosteli.


Kannenhan meinasin alunperin vetää spraymaalilla mustaksi, mutta tulin onneksi viimehetkillä toisiin aatoksiin. Koska kansi oli ennestään jo hopean värinen, silmäni pystyi sitä sietämään. Sitten vain samaisesta teippausmuovista ympyrä, ja siihen valkoisella permanentilla pisteitä. Tuli hauska! Harmi vaan ettei kansi mahdu vielä kunnolla kiinni - pakko kai ensin syödä vähän karkkeja pois alta... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti