keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Valoa kansalle.

Olen jo pidemmän aikaan haaveillut uudesta kattovalaisimesta sekä keittiöön, että alkoviin. Molemmissa on nyt kyllä kivat valaisimet - akuuttia tarvetta ei siis ole ollut. Mutta nyt tämä lamppukärpänen puraisi taas, kun näin siskoni ostaneen Clas Ohlsonilta ihanan lampunritilän (tällä nimellä löysin sen nettisivuilta), eli tiedättehän, sellaisen aika askeettisen mutta ihanan.

Oma versioni tästä on sitten vielä vähän koruttomampi. Päätin nimittäin omin käsin tehdä oman version. Ensimmäisen askeleen projektiini otin kohti kirpputoreja, ja etsin sopivanlaista varjostinta tuunattavaksi. Täydellinen yksilö löytyi jo heti ensietsimällä, ja näytti tältä;


Epäilemme tämän olevan sama yksilö, jonka äitini on muutama vuosi takaperin myynyt kirpputorilla. No, oli tai ei, nyt se mahdollisesti palasi taas kotiinsa! Silloin vuosia sitten tuo sopi vielä jotenkin vanhempieni makuuhuoneeseen, mutta nyt tuo kangas lähinnä ällötti minua. Työskentelinkin tämän parissa kumihanskat kädessä...Aloitin projektin yksinkertaisesti saksimalla kankaan rikki. Kangas olikin jo tosi haurastunutta, ja lähti loppujen lopuksi ihan repimällä irti. Sitten vaan johdot ja kaikki muut ylimääräiset härpäkkeet irti, jotta jäljelle jää vain 'runko'.Sitten vain mustan suihkun (spraymaalin) alle ja väriä pintaan. Seuraavaksi tämän kuivuessa onkin luvassa pieni kesäretki nimenomaan tuonne Clas Ohlsonille, jotta saan tähän haluamani värisen johdon ja ison lampun. Tadaa! Helppoa ja koruttoman siistiä. Valitettavasti lopullisen valmista kokonaiskuvaa joudutte odottamaan hetken aikaa, kun edelleen lomailemme kaukana kotoa. Laitetaan se sitten kattoon kun kotiudutaan :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti