torstai 12. kesäkuuta 2014

Into iski.

Leipomisintoni on tullut takaisin! Tai no, on kai se tallessa kokoajan ollutkin, mutta ei ole sen enempää päätään nostanut. Nyt iski sitten puuska, ja olen ilostuttanut iltojamme esimerkiksi terveellisillä letuilla ja sämpylöillä.


Nämä terveelliset letut ovat ihan ykkösherkkuni. Ohje on helppo, jopa liiankin helppo, jonka vuoksi houkutus lettukesteihin harva se ilta on suuri. Tarvitaan yksi banaani, yksi kananmuna ja ripaus kanelia. Sitten vain kaikki sekaisin (itse käytän blenderiä ja surautan sekoituksen oikein kuohkeaksi) ja paistelemaan. Huomasin ensimmäistä kertaa tehdessäni että levyn lämpötilan kanssa on oltava tosi tarkkana, jotta letut paistuvat tasaisesti eivätkä repeä käännettäessä. Itse paistelen ne nelosella (asteikko 0-6), ja annan pannun lämmetä kunnolla ennenkö isken ensimmäiset letut pannulle. Lisukkeena lämpimien lettujen kanssa vaniljarahkaa, mustikoita ja mansikoita. VOIHAN NAM!

Sämpylät puolestaan ovat aina yhtä suuri arvoitus, mutta hyvin näyttivät kelpaavan! Tällä kerralla unohtui öljy mutta muistin porkkanaraasteen. Aion kyllä joskus onnistua vielä tekemään sämpylät niin että muistan kaikki aineet ;)
Porkkanaraaste antoi kivaa höystettä sämpylän sisukselle, ja nuo pellavansiemenet ovat jo vakioherkkuni ripoteltuna tuohon sämpylän päälle ennen uuniinmenoa.


Viikonlopuksi tuo toinen toivoi pullaa, mutta taidan tällä kertaa tehdä jotain ihan muuta. Se pulla on vähän liian tuttu ja turvallinen, ja ainankin meidän taloudessa myös pelottavan äkkiä vatsassa koko satsi. Menee kerralla kylmän maidon kanssa koko pellillinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti