torstai 5. kesäkuuta 2014

Herkulliset helmet.

Törmäsin jo kauan sitten Aika kivoja! -blogissa ihaniin, mutta varsin yksinkertaisiin helmiin. Vanhat puunväriset helmet olivat saaneet pintaansa sinistä, ja näyttivät kerrassaan hurmaavan tyylikkäiltä.

No mitä muut edellä, sitä minä perässä. Niinpä tämä kauan mielessäni kytenyt ajatus pääsi vihdoin sieltä tehtävien juttujen listalta toteutukseen, ja tältä se projekti vaiheineen kaikkineen näytti;


Ensin tietysti metsästin kätköistäni oikeanlaiset helmet. Oli sekä puunväristä että valkoista, mutta jotenkin tähän hommaan valitsin mieluummin nuo puunväriset. Joskin valkoisistakin olisin jo aloittanut vastaavan projektin musta-valko-harmaasävyisenä, mutta harmaa kynsilakka oli kadonnut lakkalaatikostani.


 Seuraava homma oli keksiä miten saan lakattua helmet puoliksi. Siis niin, että raja on mahdollisimman tasainen eikä pistä jatkuvasti silmääni. Yritin etsiä esimerkiksi jonkun sopivankokoisen korkin tai purkin, johon helmi uppoaisi juuri sopivasti ja tukevasti puoliksi, joka taas tekisi maalaamisesta helppoa. Koska mitään sopivaa ei löytynyt ja oli jo lähellä etten viskannut helmiä pois näköpiiristäni, jälleen tuo toinen puolikkaani tarttui toimeen ja teippasi ne.


Ja koska meidän perheessä kaikki elollinen joutuu tavalla tai toisella osallistumaan askarteluprojekteihini, tässä on taas hyvä esimerkki siitä minkä avulla kuivattelin maalattuja helmiä. Maalasin niihin ensimmäisen kerroksen, annoin kuivua, ja maalasin toistamiseen. Pian sen jälkeen poistin maalarinteipit, kuitenkin niin, ettei maali ollut ehtinyt kuivua vielä kokonaan.
 


Sitten vielä spraylakka päälle ja lisää kuivattelua.
 

Lopuksi pujotin helmet yhteen vanhoista ketjuistani, joka ei aiemman riipuksensa kanssa ollut kovin monia kertoja käyttöön päässyt. Josko näiden kanssa onnistaisi paremmin? On meinaan ainakin sen verran herkullisen näköisiä ja värisiä, että pahimmissa karkkihimoissani saatan vaikka vahingossa vähän puraista. :)


Aikaa tähän ei kulu kauan. Paitsi minulle kului. Työläimmät osuudet olivat ehdottomasti värivalinnat (n.½h pähkäilyä ja sommittelua), sopivan maalaussysteeminen etsiminen (jonka jälkeen siis kuitenkin tyydyin ensimmäiseen vaihtoehtooni teippiin, kun olin ensin lähes tunnin neuvottomana kaivellut kaappeja ja sovitellut helmiä ties mihin)  ja riittävän pitkät hermot kuivumisen odottelemiseksi (ehti suttaantua lakkaukset moneen kertaan, ja kuivaustelineena toiminut kukkakin sai väriä pintaan). Mutta niistä kun selviää minua nopeammin, on tämä helposti vain muutaman tunnin homma kuivumisaikoineen kaikkineen!

Mutta tulipahan tehtyä, huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti