torstai 1. toukokuuta 2014

Kukkia kranssissa.

Kuten joku ehkä huomasi, tämä on lyhyen blogihistoriani aikana jo toinen ovikranssiin liittyvä kirjoitus. Olen jotenkin koukussa niihin, ja pää on jatkuvasti täynnä uusia ideioita. No mikäpä siinä, vaihtelu virkistää!

Nyt syntyi idea keväisemmästä/kesäisemmästä kranssista. Halusin jotain kukkia, ja jotain väriä... Niinpä Pikku Myy -asuuni tekemästä rusetista jäi sopivasti pieni ylimääräinen kangastilkku, ja jostain pään sopukoista löytyi ohje. Siitä se sitten lähti!
Idea on aika simppeli; pahvikiekko, johon tehdään viisi lovea. Pujotetaan tukilanka loviin, ja sen jälkeen aloitetaan tukilangan ympärille ylittäen ja alittaen pyörittelemään haluamaansa kangassuikaletta. Itselläni siis oli tuota rusetin ylijäämää. Tarpeeksi kun kieputtelee, alkaa ruusu hahmottua (ja kyllä, myös minä olin aluksi epätoivoinen, mutta tällä kertaa yritys palkittiin ja valmista tuli).Minulle tyypilliseen tapaan enempi on aina parempi, joten innostuin tekemään ruusukkeita kaksin kappalein. Sopivaa ajanvietettä ja ihanaa nähdä oman käden jälki. Ruusukkeiden kokoa säätelin tietenkin tekemällä toisesta pohjapahvista toista isomman. Sitten vaan styroksinen kranssipohja, vihreää juuttinarua ja kuumaliimapyssy. Joskin kuumaliimapyssyn hylkäsin jo ennen kuin se ehti edes kuvaan, sillä poltin sillä sormeni muutaman minuutin aikana muutamaan kymmeneen kertaan.Tässä lopputulos. Viimetinkaan tyrkkäsin ruusujen alle myös muutaman lehden. Ei muuta kuin oveen keikkumaan! Siirretään se aiemmin esittelemäni orjantappurakruunu sitten vaikka seuraavaa pääsiäistä odottelemaan. Hmph.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti