sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Rapsakkaa herkkua.

Sen lisäksi, että askartelu ja tuunailu ovat intohimojani, olen viimeisen vuoden aikana innostunut myös ruoanlaitosta. Aikaisemmin oli perheeni parissa vitsi, että aina kun keittiössä alettiin kolistelemaan kattiloita minä hävisin näkyvistä niin että kantapäät vilkkuivat. Minulla ei koskaan ole ollut erityistä kiinnostusta tehdä ruokaa saati leipoa, ja olenkin kokenut että olen siinä huono. No, harjoitus tekee mestarin. Kun tapasin tämän toisen puoliskoni, hän suorastaan pakotti minut keittiöön opettelemaan ruoanlaittoa. Ei sillä, ettenkö olisi osannut tehdä ihan perusjuttuja jo aiemmin, olinhan elättänyt itseni omilla ruokataidoillani kuitenkin jo useamman vuoden. Mutta niin se vaan harjoittelun myötä kipinä iski...

Sen jälkeen meillä onkin osat kääntyneet oikeastaan kokonaan niin, että minä teen ruoan. Tykkään kokeilla uusia erilaisia juttuja, niin ruoissa kuin jälkkäreissäkin. Esimerkiksi viimeviikolla tein meille kesäkurpitsalasagnea The Good Morning -blogin ohjeella, joka ei suinkaan vielä vuosi sitten olisi tullut kyseeseenkään! Ihan jo senkin puolesta etten luottanut taitoihini, mutta myös siksi, että ajatus vaivalloisesta reseptistä sai minut kirkumaan kauhusta. Mutta nyt kun uskaltaa häärätä keittiössä jo niin että on samaan aikaan monta rautaa tulessa, niin äkkiä siinä saa kesäkurpitsat itketettyä ja juustokastikkeet tehtyä kädenkäänteessä :)

Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse näkkäriä. Siemennäkkäriä. Törmäsin tähän ohjeeseen ihan sattumalta Esmeralda´s -blogissa, ja innostuin kovasti. Päätin että tätä on kokeiltava, etenkin nyt, kun minulle on iskenyt jo muutenkin jokin kummallinen siemen- ja avokadoaddiktio. Aineet olivat simppelit ja niiden sekoittaminen vieläkin simppelimpää. Sitten vain parikymmentä minuuttia uunissa ja palasiksi. Suurin haaste tässä oli se, etten malttanut odottaa sen jäähtymistä.

Uunista tullut, palasiksi leikattu siemennäkkäri.

Terveelliset näkkärinpäälliset...
...ja lopuksi päälle vielä ripaus sitruunapippuria. NAM!


Voin ehdottoman lämpimästi suositella tätä kaikille! Tekeminen on helppoa ja nopeaa, ja tähän on kätevää soveltaa myös omia lempiherkkujaan. Itse käytin Pirkan salaattisiemensekoitusta (sisältää auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja pinjansiemeniä) sekä lisäksi heitin sitten vielä pellavansiemeniä. Meidän ohjeessa tuo mantelijauhe korvattiin maissijauholla allergiasyistä, mutta toimi erittäin hyvin siis myös tuolla korvaavalla tuotteella.

Ihanan rapsakkaa ja raikasta, tämän herkun (vaatimattomat) ainesosat tulevat jatkossa löytymään vakiovarusteena meidän keittiöstä!

2 kommenttia:

  1. En muuta voi kun ihmetellä :). Mutta näyttääpä hyvältä tuo näkkäri. Tuopa tullesasi sitä meillekin, ja ohje myös, herkutellaan yhdessä.-ä

    VastaaPoista
  2. Joo, kokeillaan tehdä yhdessä, on juuri jäähtyneenä ehdottomasti parasta ja rapeinta ;) Joskin viimeiset näkkärinpalat söin itse vasta eilen, ja hyvänä oli pysynyt!

    VastaaPoista