sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Viikonlopun projekti.

Sumuista sunnuntaipäivää!

Sieltä se takatalvi sitten tulla tupsahti. Olin henkisesti valmistunut kyllä moiseen, mutta onnistui se silti yllättämään. Lauantaiaamuna kun tuo toinen puolisko avasi verhot, mielen valtasi epätoivo. Nuo viimeviikon aurinkoiset päivät olivat saaneet minut jo pakkaamaan talvitamineet syvälle verkkokellarin uumeniin, ja istuttamaan neonkeltaiset Converseni kevään kunniaksi taas paraatipaikalle eteiseen. No, onneksi tarjoushaukkanakin tunnettu siskoni bongasi minulle Zalandon alesta iiiihanat siniset nahkapintaiset talviConssit, jotka saapuvat toivottavasti alkuviikosta minulle. Olin ehtinyt jo surra niiden joutuvan suoraan säilöön odottelemaan ensi talvea, mutta toisin taitaa käydä. Ei siis niin paljon pahaa, etteikö jotain hyvääkin ;-)

Osittain ehkä juuri tuosta takatalvesta johtuen olen pysytellyt tiukasti sisältiloissa viikonlopun ajan. (Toisaalta syynä on ollut myös järkyttävä vatsakipu, joka on rajoittanut viikonloppuni touhuja. Nyt kuvittelen selättäneeni sen, ainakin osittain... Kopkop, koputan puuta.)
Lauantaina sain yhtäkkiä idean puoli tuontia ennen paikallisen askarteluliikkeen sulkemisaikaa, että haluan askarrella. Olen jo kauan ja kaihoisasti katsellut kaupoissa unisieppareita, ja halunnut sellaista myös omaan kotiini. Ja sitten menin taannoin vahingossa kirjastossa työasioiden puitteissa törmäämään Anu Tiilikaisen ja Tiina Toikan  Hyvä sauma - ideakirja pienille taitajille -askartelukirjaan. Siellähän se komeili, nimittäin ohje oman unisiepparin valmistamiseksi. Olin jossain vaiheessa jo leikitellyt mielessäni ajatuksella väsätä oma sieppari, enkä ollut sen kummemmin edes kuvitellut tarvitsevani siihen ohjetta, perusidea kun on kuitenkin aika simppeli. Mutta jokin siinä ohjeessa sai kuitenkin annettua potkun takamukselleni, ja päätin siirtyä vihdoin tuumasta toimeen.

"Alkujaan intiaanien tekemät unisiepparit ripustettiin ikkunaan, ovenpieleen tai vuoteen yläpuolelle. Hyvät unet läpäisevät verkon keskustan tai ne voivat varastoitua koristeisiin, niin että niitä voidaan katsella uudelleen. Pahat unet jäävät kiinni verkkoon ja haihtuvat aamuun mennessä." hyvä sauma - ideakirja pienille taitajille

Hyvä sauma - ideankirja pienille taitajille. Ohjeet vaihe vaiheelta!


Viime minuuteilla haetut tarvikkeet. Kehikko ja sulat.

Molla Millsin Virkkuri -kirja oivana apuna kehikon virkkaamisessa.


Projektia aloittaessani päätin kääntyä myös Molla Millsin Virkkuri -kirjan puoleen, jossa muistelin nähneeni ohjeen saadakseni virkattua tuon kehikon siistiksi. Maalaaminen olisi toki ollut helppo ja nopea vaihtoehto, mutta... Nopeasti tuo virkkaaminenkin kävi. Ja tuli kiva, enemmän itsetehdyn näköinen.Virkkasin Katian Sevilla-merkkisella langalla, joka on tuollaista liukasta ja kiiltäväpintaista virkkauslankaa. Muistuttaa kerässä ollessaan jotenkin jopa nahkaa! Voisin myös kuvitella, ettei kerää samaan tapaan pölyä kuin esimerkiksi villalanka.

No, kaikki sujui siis tähän asti hyvin. Ongelma muodostui vasta siinä vaiheessa, kun kehikon keskiosaan piti alkaa kiertämään lankaa. Ohje neuvoi kiertämään lankaa "kuin ompelisit pykäpistoa", mutta tämä olikin helpommin sanottu kuin tehty. Siinä vaiheessa kun tähän kyseiseen kohtaan projektia oli kulunut aikaa noin kolme tuntia ja mennyt kahden ihmiset hermot, päätimme oikaista ja tehdä keskiosan omalla tavallamme. Minä ideoin ja yhdessä toteutimme. Istuimme kolemmat lattialla päät yhdessä ja tuumailimme, kunnes tuo toinen menetti hermonsa lopullisesti ja poistui paikalta. Minähän päätin itsepintaisesti tehdä loppuun sen minkä aloitin, ja muutaman hetken jälkeen lopputulos oli tämä;


Olen tyytyväinen. Ei mennyt ihan ohjeen mukaan, eikä näytä ehkä ihan samalta kuin kaupassa. Mutta onpahan ainakin omin kätösin tehty. Ja ensimmäinen laatuaan, ehkä seuraavan kanssa sujuisi jo paremmin.

Että tällaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti