perjantai 21. maaliskuuta 2014

Keskeneräisyyttä.

Keskeneräisyys taitaa olla viikkoni teema. Muutama keskeneräinen blogikirjoitus, yksi keskeneräinen työviikko, jokunen keskeneräinen käsityöprojekti... Tämä viikko  on ollut jotenkin outo. Maanantaina vietin vapaapäivää (shoppaillen siskoni kanssa), tiistaina palasin töihin. Keskiviikkonakin menin töihin, mutta kurkkukipu oli vienyt ääneni kokonaan. Minusta kuului vain pientä pihinää, niin hassun kuuloista, että piristin sillä monen vastaantulijan päivää. Lääkäriinhän siitä oli suunnattava, ja hoito-ohjeeksi tuli puhekielto ja litratolkulla jäätelöä. Erityisesti tuo jälkimmäinen ohje lämmitti minun mieltäni, tuo ensimmäinen ohje puolestaan tuon kanssaeläjäni mieltä. Hmph.

Mutta loppuviikko meni siis kotona pötkötellen. Tai menee. Keksin kuitenkin muutama asian, joihin kurkkukipuni ja äänettömyyteni ei vaikuta negatiivisesti; minulla oli kerrankin aikaa työntää käteni tuonne keskeneräisten käsitöiden laatikkoon. Yllätys oli tällä kertaa kuitenkin positiivinen! Löytyi vain vähän keskeneräistä, jotka on helppo saattaa loppuun vielä ennen kesää.
Ensimmäisenä kaivoin laatikostani esiin talvella tekemämi pipon, joka on MUITA IHANIA -blogin ohjeella tehty Superhelppo syyspipo. Tein jo aiemmin talvella yhden tällaisen, mutta siitä tuli aavistuksen liian matala, eli meinaa jättää korvat esiin. Tämä versio oli onnistuneempi, mutta jäänyt keskeneräisten laatikkoon siksi, että odottelee päälaelleen tupsua. Tällainen fanaattinen nutturapää ei osaa pitää tällaista pipoa ilman, että siellä on joku uloke. No mutta, minulla on nuo Novitan tupsukiekot olemassa, että niillähän sen saa simppelisti tehtyä. Luulen, että tekemistäni on jarruttanut se, etten osaa päättää tupsun väriä. Musta-harmaaseen voisi olla aika hauska yhdistää joku neonvärinen tupsu!


Toinen keskeneräinen projekti olikin hiukan vanhempi. Muutama vuosi sitten tekemäni villasukat, joihin olin suunnitellut söpöjä nappeja. No, kaksi nappia olin saanut kiinnitettyä toiseen sukkaan, toiseen en ensimmäistäkään. Ilmeisesti olin suunnitellut sijoittavani molempiin sukkiin kolme nappia, koska tämän napillisen sukan sisältä löytyi vielä yksi nappi. Nämä sukat olivat jotenkin niin turhauttava löytö, että päätin saattaa tämän keskeneräisyyden loppuun samantien.Lopputulos oli siis se, että irrotin napit ja siirsin ne nappipurkkiin odottamaan uutta kotia. Villasukat puolestaan kiskaisin heti jalkaan (olen villasukkaihminen, myös kesällä). Täydellisen yksilöt näin kotioloihin!

Tämän enempää keskeneräistä ei laatikosta löytynyt. Jiihaa! Nyt tosin lattialla lojuu yksi pari lapasia odottamassa peukaloitaan, mutta sitä en kutsuisi kovinkaan keskeneräiseksi, ennemminkin ehkä työn alla olevaksi projektiksi, nimittäin toissapäivänä vasta ne aloitin.

Mutta mieli on täynnä uusia ideioita. Keskeneräisiä ehkä sillä tavalla, että olen suunnitellut ne alusta loppuun, mutta en tehnyt vielä elettäkään aloittaakseni niitä. Tai no, toista projektia varten olen kaivanut jopa jo multapussin esiin. Toinen projekti puolestaan vaatisi aurinkoisemman päivän, joita on kyllä ilmeisesti huomisesta alken luvattukin. Ehh, katsotaan, ehkä niistä pompsahtaa piankin kuvamateriaalia tänne. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, uskottelen minä.

Nyt siirryn kuitenkin sullomaan omaisuuttani kassiin, ja teen muuttoliikkeen vanhempieni luokse viikonlopuksi. 

Nauttikaa olostanne! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti